Selv om vi kanskje er født med ski på beina i Norge, betyr ikke det at vi ikke må begynne et sted. Skiskoler er på ingen måte overflødige, og selv landets fremste skiløpere gjennom tidene har benyttet seg av dem. Flere skianlegg tilbyr opplæring for store og små, nybegynnere som viderekomne. Det er slik morgendagens skiløpere formes, og særlig for barnas del kan det å få opplæring tidlig legge grunnlag for fremtidige hobbyer.

Flere av landets beste skianlegg, deriblant Voss, Hafjell, Hemsedal og Geilo for å nevne noen ganske få, tilbyr førsteklasses opplæring fra dyktige instruktører. Det vil alltid finnes løyper for forskjellige ferdighetsnivå, og disse er fargekodet. Grønn betyr enkel, blå betyr middels, rød står for krevende mens sort løype er for de erfarne. Det anbefales ikke å gå rett på sort løype, da du neppe vil havne i veien for de erfarne skiløperne. Det er ingen skam å begynne i det små, og jo tidligere man får begynt, desto bedre er det.

Skiskoler for barn

En skiskole lærer deg å mestre det grunnleggende innen teknikk, hvordan du stopper og hvordan du skal ta hensyn til andre. Å lære seg å så på ski er aldri for sent, selv om det ofte er barn skikursene er rettet mot. Instruktører som jobber med barn har pedagogisk opplæring, og tar seg også av det sikkerhetsmessige. Mange skiskoler tilbyr ulike pakker, som timeskurs eller kurs som går over en helg.

Vi vil vel alle at barna våre skal vokse opp med sunne hobbyer de tar meg seg i voksenlivet. I tillegg ønsker vi å videreføre den norske kulturarven, og da er det fint å la dyktige instruktører gi en hjelpende hånd. Vi lever tross alt i en alder hvor vi med god grunn frykter at særlig de unge blir for stasjonære, takket være de elektroniske duppedingsene de (og også vi) leker med. Da er det vårt ansvar at de kommer seg ut og får seg farge i kinnene. Ingenting er som kald vinterluft på fjellet.

Uansett hvor du bor i landet finnes det nok en skiskole ikke så altfor langt unna. Om du så må dra et stykke for å komme deg dit er skianlegget og skiskolen den perfekte utflukt ved neste anledning, særlig i tider hvor norsk næringsliv sliter og folk oppfordres til å feriere i eget land. Enten turen går til Trysil, Geilo, Voss, Narvik eller et av de andre utallige stedene for skikjøring og -opplæring her til lands, vil nok barna bli glade for muligheten til å lære seg å suse ned de snødekte bakkene. Det heter seg tross alt at Norge ikke er skapt for å sitte på ræva, og særlig ikke når det finnes skibakker som skal erobres.